Persbericht

////PERSBERICHT/////PETITIE VOOR GOOGLE TELECOM/////Nijmegen, 27-09-2011

Googlealstelco.nl is een initiatief gestart om Google te bewegen deel te nemen aan de aanstaande telecom frequentie veiling en actief te worden in de Nederlandse telecombranche. Uit een korte analyse van de marktomstandigheden, de visie van de overheid op mobiele data en de recente bewegingen van Google, trekt Googlealstelco.nl de conclusie dat de timing perfect is, evenals de Nederlandse markt- en overheidsomstandigheden om als telecomprovider toe te treden tot deze branche.

Uit de analyse van Googlealstelco.nl blijkt dat Google de meest geschikte kandidaat is. De volgende argumenten maken Google de meest geschikte kandidaat, maakt Nederland het meest geschikte land en is dit moment het perfecte moment:

  1. Nederland is dicht bevolkt, dus men bereikt met een paar zendpunten relatief veel mensen;
  2. De timing is juist. De overheid juicht nieuwe toetreders toe en prijzen zijn recent opgedreven;
  3. Goede marges, ook als de tarieven nog iets dalen;
  4. Hoog marktaandeel smartphones, vooral met het Android OS, die veel voordeel hebben bij ruimere databundels en meer vrijheid;
  5. LTE-advanced op de 700/800Mhz band is een droomcombinatie;
  6. Binnen de telecomindustrie in Nederland is sprake van een Oligopolie, overheid wil dit beëindigen;
  7. De trend met betrekking tot wetgeving en visie van de overheid op internet is zeer vergelijkbaar met Googles visie op internet.
  8. Google heeft belang bij veel dataverkeer, bij de huidige providers is juist sprake van precies het tegenovergestelde..

Nederland kent slechts drie providers (KPN, Vodafone, T-Mobile), om die reden kan de Nederlandse telecomsector worden bestempelt als een oligopolie. Van een oligopolie is sprake wanneer vier aanbieders meer dan 70% van de markt in handen heeft. De huidige drie providers hebben samen de volle 100% van de markt in handen. Binnen een oligopolie is de concurrentie, gemiddeld genomen, een stuk ongezonder dan in een normaal concurrerende markt.
De Nederlandse overheid heeft daarom te kennen gegeven dat er meer ruimte moet komen voor nieuwe toetreders. Deze nieuwe toetreders krijgen voorrang bij de te veilen Mhz-frequenties binnen de komende frequentieveiling. 700-800Mhz frequentie komt beschikbaar en zal worden geveild. De combinatie van deze frequentie en de goedkeuring van het gebruik van LTE binnen Nederland, maakt dat een mogelijke nieuwkomer een echte kans krijgt. Deze nieuwkomer zal, in onze ogen, de LTE-techniek zeer geschikt achten voor zowel traditioneel belverkeer als dataverkeer. Hierbij zal afscheid worden genomen van de traditionele GSM-frequenties voor belverkeer.
Om deze redenen is Googlealstelco.nl een petitie gestart die smartphonegebruikers kunnen tekenen om in kaart te brengen wat het draagvlak is voor ‘Google Telecom’. Deze petitie zal rond 1 december 2011 aan Google worden aangeboden. De petitie is te vinden op: http://www.petities24.com/googlealstelco De site is: http://googlealstelco.nl

///////EINDE BERICHT///////

Door ons gebruikte afbeeldingen:


 

 

 

Advertenties

There are no comments on this page.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: