Petitie voor Google: Doe mee aan de telecomveiling 2012

In het kader van de telecomveiling in 2012 willen wij als Google gebruikers Google een petitie aanbieden. Deze petitie zal Google vragen om net als de grote Nederlandse mobiele aanbieders een netwerk op te gaan zetten. Voor zo’n netwerk heb je een frequentiegebied nodig. Op dit moment hebben KPN, T-Mobile en Vodafone het netwerk in Nederland in handen. Om te voorkomen dat zij in een omgekeerde concurrentiestrijd zullen belanden waar wij als gebruikers en ondernemers slachtoffer van worden zou het goed zijn om een voorvechter van open internet als Google op deze positie te hebben.

Netneutraliteit

Na de initiatiefwet die begin juni door de tweede kamer kwam voor netneutraliteit hebben de mobiele aanbieders in juli en augustus de prijzen drastisch verhoogt. De prijzen staan niet meer in verhouding met de kosten. Een voorbeeldberekening laat zien dat er al jaren te veel betaald wordt voor smsjes:

Als je de prijs van één smsje met nieuw KPN-tarief (35 cent) naar megabytes (182 bytes/sms) omrekent, betaal je dik 2000 euro voor één MB aan sms…

Waarom Nederland:

Nederland heeft relatief veel smartphones gebruikers

Anders dan in andere landen is de smartphone dichtheid in Nederland erg hoog. Mensen willen die smartphones dan ook kunnen gebruiken.

Nederland is een early adopter

Nederlanders houden van nieuwe dingen, beginnen vaak sneller dan andere Europese landen met het gebruik van nieuwe technologieën. Hierdoor haken onze eigen providers af. Google heeft belang bij het gebruik van Youtube, Voice, Gmail en andere Google services.

Nederland wil graag mobiel werken

Google Docs blijft breed geaccepteerd te zijn in Nederland toch zorgt het mobiele netwerk er keer op keer voor dat wij afhaken. Dit kan worden opgelost.

Nederland heeft dure en vaak slechte providers bewoners snakken naar een verbetering

Sinds de nieuwe wet op net-neutraliteit moeten wij Nederlanders het doen met duurdere data en weinig tot geen mogelijkheden om VoiP te gebruiken op ons telefoon netwerk.

Nederland is dicht bevolkt, dus men bereikt met een paar zendpunten relatief veel mensen.

De rest van Nederland is vlak en dus ook snel bereikbaar met radiogolven. Er zijn geen bergen die bereik voorkomen.

De timing is juist. De overheid juicht nieuwe toetreders toe.

De overheid ziet graag twee nieuwe internet aanbieders. En zoals de meeste weten kan je tegenwoordig ook bellen via internet. Google zou dit prima kunnen organiseren met Voice en Android

Goede marges, ook als de tarieven nog iets dalen.

De mobiel internet prijzen in Nederland zijn hoog. Er blijft zelfs bij een lagere prijs dan de concurenten ruimte over voor winst. Toch is dit voor Google niet de enige verdienmogelijkheid. Advertenties zijn voor Google waarschijnlijk interessanter dan MB’s

LTE-advanced op de 700/800Mhz band is een droomcombinatie.

LTE is de volgende standaard na 3G deze standaard valt onder 4G het gaat hier dus om nog sneller internet op mobiel. Met datalimieten van 1 Gigabyte ben je daar niet meer in 2 weken doorheen maar waarschijnlijk in één dag. Het moet dus over zijn met datalimieten en smartphone gebruik moet met behulp van Google weer leuk worden.

Waarom Google:

  1. Hoog marktaandeel smartphones die veel voordeel hebben bij ruimere databundels en meer vrijheid.
  2. Binnen de telecomindustrie in Nederland is sprake van een Oligopolie, overheid wil dit beëindigen. Google heeft op meerdere markten laten zien wat zij kunnen en dit is altijd positief gebleken voor de consument: Gmail, Youtube, Android gaven meer macht aan de consument geen lage limieten meer voor mail, video en geblokkeerde smartphones maar vrijheid.
  3. De trend omtrent wetgeving en visie van de overheid op internet is zeer vergelijkbaar met Googles visie op internet.
  4. Google heeft belang bij veel dataverkeer, bij de huidige providers is juist sprake van precies het tegenovergestelde.
  5. Google heeft Android op de markt staan en heeft dus belang bij het gebruik van deze telefoons.
Advertenties

There are no comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: